Höstsegling

När börjar hösten? Många gånger råder sensommartemperaturer sent i september, men löven färgas gula och röda, kvällarna är mörka och havet kallare. Och vid höstdagjämningen är det svårt att definiera årstiden annat än höst! Och just denna tid, september och oktober är en annorlunda tid i skärgården. Så sagolikt vacker!

Även de dagar när det blåser kuling och regnet står som spön i backen! Fjärden ligger stålgrå och mörkret sänker sig. Varför skall man bege sig ut till sjöss då? Ja det kan man kanske fråga sig. Faktum är att det är en stor upplevelse att tampas med vädret makter. I våra varma flytoveraller som står emot både väta och vind är det en härlig utmaning.

I tider som råder nu, med ändrade förhållningsrutiner om distans och mestadels jobb hemifrån, kan en höstsegling vara en välinvesterad träff med kollegorna. Istället för att mötas inomhus, på kontoret eller konferenslokalen möts ni utomhus, på däck och i sittbrunnen. Med tid att prata, diskutera, eller kort och gott styra mot ett gemensamt mål. I tuffa tider kan det hjälpa att identifiera problemen genom att anta en gemensam utmaning så att teamet svetsas samman.
Lunch eller fika intas såklart också utomhus. En värmande gryta eller rykande kaffe med kanelbulle. Alla vet att det smakar ännu bättre utomhus. Särskilt på hösten.

Ombord på våra båtar finns möjlighet att hålla god distans när alla tar ansvar.

Ta med arbetsgruppen på en höstsegling som kan bidra till fördjupad gruppdynamik. Vi kan även i samarbete med erfarna konsulter erbjuda segling som vänder motvind till medvind.

PS. Glöm inte att höst många gånger hög klar luft, strålande sol och en färgsprakande skärgård…