Out Seglingsevenemang har en egen flotta bestående av 6 st. 50-51-fots segelbåtarJeanneau/Beneteau; 4 st klassiska cruising båtar (Jeanneau Sun Odyssé) och 2 st toppmoderna (Beneteau First 50S), kappseglingsriggade båtar. Alla våra båtar är väl ägnade för seglingsaktiviteter med grupper då de är komfortabla och rymliga i såväl sittbrunn och kajuta.

För att alla skall delta på lika villkor har vi prioriterat att ha en enhetlig flotta där våra båtar har likvärdiga seglingsegenskaper. Det ger alla grupper samma förutsättningar och det blir upp till respektive besättning att tillsammans hitta förmågan att arbeta på bästa möjliga sätt för att nå ett framgångsrikt resultat. Vi vågar garantera att alla har möjligheten att vara delaktiga under hela aktiviteten, från start till mål. Oavsett tidigare seglingserfarenhet eller sjövana!

Utrustning:

Alla våra båtar är säkerhetsmässigt utrustade enligt Sjöfartsverkets alla krav.

Båtarna har rymlig kajuta och 3-4 dubbelhytter med 6-8 kojer per båt och är utrustade med två-fyra toaletter, samt duschar ombord i anslutning till hytterna.

All modern och nödvändig teknisk utrustning finns ombord; GPS-plottrar, radar, autopilot, elektriskt ankarspel, värmare, stereo, TV, DVD, VHF, AIS-tracking system och konferensutrustning, samt 220 V för datorer och mobiltelefoner.