Allmänt

Vi anpassar och skräddarsyr alltid seglatsen efter Era önskemål och syfte! Inget är omöjligt.

Ni kan mönstra på/av där det passar Er; t.ex. Centrala Stockholm, Nacka Strand, Lidingö, Waxholm, Saltsjöbaden, Dalarö, Årsta, beroende på var Ni har Ert kontor, eller till vilken anläggning Ni ska; Söderarm, Furusund, Vaxholm, Grinda, Svartsö, Finnhamn, Sandhamn, Små Dalarö, Utö, Nynäs, Landsort… eller däremellan. Skulle lämplig på- eller avmönstringshamn kräva anslutande transportmedel hjälper vi er givetvis det!

Vi är alltid en behörig skeppare ombord, och ibland medföljer behörig gast om uppdraget kräver extra service ombord.
Max antal gäster ombord är 12 personer per båt (utöver skeppare och gast).

Gemensamt för alla våra seglingar är att det inte krävs någon tidigare seglingserfarenhet! Våra ansvariga skeppare står alltid för säkerhet och vägledning ombord.

Ombord på våra båtar finns alltid kaffe/te, mineralvatten, frukt och godis, så att ni som grupp alltid ska kunna hålla blodsockernivån på topp.

Frukost/lunch/middag eller matigare mellanmål beställs separat utifrån era specifika önskemål.

Anpassning med hänsyn till Covid-19

Som ansvarig företagare och arrangör av företagsaktiviteter/ företagsevenemang anpassar vi miljön och vårt arbete ombord i möjligaste mån utifrån Folkhälsomyndighetens allmänna och särskilda rekommendationer.
I samband med vårens och sommarens vaccinationstakt ser vi nu positivt på hösten men det vi måste alla ta vårt ansvar att hålla distans och hygien. För ett smittsäkert arbete med våra grupper rekommenderar vi max 10 deltagare per båt.

I våra rutiner genomförs informationsgenomgång/presentation ute i sittbrunnen. Fika och eventuell lunch likaså.
Eventuell måltid rekommenderar vi i portionslådor.
Under hela aktiviteten håller vi oss såklart uppe på däck och i sittbrunnen, med uppdrag på olika poster för att undvika att fler personer trängs kring samma uppgift.
I båtarnas WC-utrymmen och pentry finns tvål/handsprit samt pappershanddukar tillgängligt.
Möjlighet att låna seglarställ finns men mössor och vantar erbjuds ej av hygienskäl.
Båtarna städas grundligt efter varje event.
Våra skeppare får såklart inte arbeta om de har eller haft minsta symptom de senaste 7 dagarna enligt gällande rekommendationer.

Enligt Folkhälsomyndigheten uppmuntras fysisk aktivitet utomhus och innebär betydligt mindre smittspridningsrisk! Dock bär ni som grupp ansvaret att säkerställa att alla som deltar i er gruppaktivitet är friska och inte har eller haft förkylningssymptom den senaste veckan enligt allmänna rekommendationer!

Klädsel

Ordspråket ”det finns inget dåligt väder – bara dåliga kläder” är ett ordspråk vi vet stämmer. Därför är det viktigt som deltagare, och inte minst bokare att tänka på/informera om klädsel. Ombord på våra segelbåtar kan vi erbjuda alla våra gäster vind- och regnställ eller varma flytoveraller. Flytvästar finns självklart ombord. Vi har även mössor och vantar att låna ut, men inga extra skor/stövlar eller torra strumpor. Vi rekommenderar därför en för väderleken passande klädsel framförallt lämpliga skor. En extra varm tröja kan också vara skönt under årets kallare månader

Väder och vind

Vid aktiviteter utomhus, särskilt på denna breddgrad, är naturligtvis vädret en faktor. Vår produkt och arbetsplats är utomhus, 365 dagar om året, kanske gör det att vi har en lite annorlunda inställning till vädret.
Efter många års arbete med utomhusaktiviteter, och stor erfarenhet av både dåligt och bra väder, har vi erfarit att vädret har en inverkan på upplevelsen. En dag ombord i snö och blåst efterföljd av en värmande bastu och god middag, kan ofta vara en upplevelse starkare än en strålande solig dag!
För den sakens skull utmanar vi inte vädrets krafter så att vi utsätter våra gäster eller oss själva för risk. För att få ut den bästa upplevelsen ser vi det som viktigt att kunna anpassa aktiviteten efter rådande väder och vindförhållanden. Vi avbokar primärt inte våra aktiviteter pga. dåligt väder eller hård/ingen vind, med mindre vi skulle bedöma det som riskfyllt att genomföra aktiviteten. Dock förbehåller vi oss rätten att förändra planerat upplägg för bokad aktivitet/evenemang utifrån rådande väder- och vindförhållanden. Detta kan då göras med kort varsel, samma dag eller under pågående evenemang. Skulle eventuell avbokning pga. säkerhet behöva göras sörjer vi naturligtvis för att antingen hitta nytt datum för genomförande, alternativt hitta lämplig/passande ersättningsaktivitet det aktuella datumet. Allt ut ifrån kommunikation med Er som kund, såklart!

Alkohol

Under våra aktiviteter vill vi, både av säkerhetsskäl och av upplevelseskäl, att deltagarna skall vara nyktra. Out förbehåller sig rätten att ställa in eller förändra upplägg för bokat evenemang i det fall kunden uppträder i onyktert tillstånd om våra instruktörer och skeppare bedömer att det har inverkan på säkerheten.

Säkerhet och ansvar

Säkerhet är A och O för oss. Därför lägger vi stor vikt på att säkerställa att såväl utrustning och personal håller hög kvalitet och kompetens.

Våra båtar är säkerhetsmässigt utrustade enligt Sjöfartsverkets krav och våra skeppare har såklart erforderlig och behörig skepparkompetens, minimum Fartygsbefäl klass VIII.

Försäkringar – en självklarhet, men ändå något vi vill poängtera. För våra gäster ombord har Out Seglingsevenemang ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkring ombord på våra båtar. Dock tycker vi att individuell olycksfallsförsäkring är en hjärtesak som varje individ och företag bör säkerställa för sig själv och sin personal!

Generella avbokningsregler

Vid avbokning 30-14 dagar före genomfört evenemang debiteras 50%. Vid avbokning mindre än 14 dagar före genomfört evenemang debiteras 100%.
Notera att  särskilda avbokningsregler kan förekomma under särskilda  perioder eller evenemang.

Hantering av personuppgifter – GDPR

Maj 2018 ersattes den gamla PUL-lagen av en ny EU-förordning, GDPR, som ska säkre hanteringen av personuppgifter. Vi har såklart sett över våra rutiner för hur vi hanterar personuppgifter. För att kunna lämna offerter, presentera erbjudanden och inte minst leverera och följa upp våra evenemang behöver vi såklart lagra inte minst kontaktuppgifter vi haft kontakt med. Önskar man bli raderad ur vårt register, helt eller delvis, är det bara att skicka oss ett mail på out@out.se och tala om vilket namn/företag/organisation Ni representerar. Det finns även alltid möjlighet att avregistrera sej från vårt nyhetsbrev som vi skickar ut 4 gånger per år via länk. För att läsa mer om våra rutiner för hantering av personuppgifter, klicka här.

Miljö

Sist men inte minst, en hjärtefråga för oss alla! Vi gör medvetna val för att bidra till att värna om vår vackra natur och dess framtida fortlevnad! Och vad kan väl inte vara mer miljövänligt än segling som transport!?